TROLLing i Tromsø

Trolling

Fagmiljøet ved Lingvistikk og Universitetetsbiblioteket ved Universitetet i Tromsø utført litt magi og skapt TROLLing. TROLLing står for The Tromsø Repository of Language and Linguistics. 18. juni i år ble det nye arkivet for lagring  og deling av forskningsdata lansert.

Dette faglige forskningsdataarkivet er tilpasset lingvistiske data og statistisk kode. Arkivet inneholder søkbare metadata som identifiserer forskere, språk, fenomen, statistiske metoder og publikasjoner. Forskere innen feltet kan selv laste opp databaser og statistiske modeller. Arkivet vil være åpent for forskere som arbeidet på feltet. Dette betyr at det også er åpent for forskere som ikke er tilknyttet Universitetet i Tromsø.

TROLLing er utviklet i samarbeid med det europeiske nettverket CLARIN (Common Language Resources and Technology Infrastructure).

Arkivet er et samarbeid mellom fagmiljøet ved Insitutt for språkvitenskap og Universitetsbiblioteket. Fagmiljøet har nedsatt et internasjonalt styre som kvalitetskontrollerer innhold. Biblioteket har ansvaret for de tekniske og rettslige aspektene.

Vi håper arkivet blir populært blant språkforskerene, og får mye nyttig innhold.

Gratulerer med et nytt arkiv!

– Therese

Reklamer

One comment

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s